«Київтеплоенерго» отримало ліцензію на переробку сміття на заводі «Енергія»

Завод «Енергія»

Наразі завод «Енергія» 22 липня призупинив прийом сміття

Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), видала комунальній компанії «Київтеплоенерго» ліцензію на переробку побутових відходів на столичному заводі «Енергія».

Відповідну постанову було прийнято на черговому засіданні регулятора. Ліцензія набуває чинності з 1 серпня 2018 року, пише УНІАН.

Раніше повідомлялося, що київський сміттєспалювальний завод «Енергія» 22 липня призупинив прийом сміття у зв’язку із закінченням дії угоди київської влади з компанією «Київенерго».

Із 1 серпня сміттєспалювальний завод «Енергія» переходить під контроль «Київтеплоенерго». Щоб здійснити повноцінну передачу обладнання, на заводі необхідно повністю утилізувати залишки відходів у бункерах. Із цією метою завод тимчасово припинив приймати нове сміття. Це планова технологічна вимога, що не спричинить негативних наслідків для функціонування міста, зазначили у КМДА.

Нагадаємо, навесні поточного року завершилася угода з компанією «Київенерго». Місто, враховуючи низку чинників, прийняло рішення повернути контроль над об’єктами теплоенергетичного комплексу – близько 2,6 тисячі кілометрів теплових мереж, ТЕЦ-5 та ТЕЦ-6, а також єдиний, що працює в Україні сміттєспалювальний завод «Енергія». Цей крок здійснений, у першу чергу, з метою подальшої модернізації обладнання та теплових мереж, а також покращення сервісу для киян.