«Київтеплоенерго» отримало ліцензію на переробку сміття на заводі «Енергія»

«Київтеплоенерго» отримало ліцензію на переробку сміття на заводі «Енергія»
Завод «Енергія»

Наразі завод «Енергія» 22 липня призупинив прийом сміття

Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), видала комунальній компанії «Київтеплоенерго» ліцензію на переробку побутових відходів на столичному заводі «Енергія».

Відповідну постанову було прийнято на черговому засіданні регулятора. Ліцензія набуває чинності з 1 серпня 2018 року, пише УНІАН.

Раніше повідомлялося, що київський сміттєспалювальний завод «Енергія» 22 липня призупинив прийом сміття у зв’язку із закінченням дії угоди київської влади з компанією «Київенерго».

Із 1 серпня сміттєспалювальний завод «Енергія» переходить під контроль «Київтеплоенерго». Щоб здійснити повноцінну передачу обладнання, на заводі необхідно повністю утилізувати залишки відходів у бункерах. Із цією метою завод тимчасово припинив приймати нове сміття. Це планова технологічна вимога, що не спричинить негативних наслідків для функціонування міста, зазначили у КМДА.

Нагадаємо, навесні поточного року завершилася угода з компанією «Київенерго». Місто, враховуючи низку чинників, прийняло рішення повернути контроль над об’єктами теплоенергетичного комплексу – близько 2,6 тисячі кілометрів теплових мереж, ТЕЦ-5 та ТЕЦ-6, а також єдиний, що працює в Україні сміттєспалювальний завод «Енергія». Цей крок здійснений, у першу чергу, з метою подальшої модернізації обладнання та теплових мереж, а також покращення сервісу для киян.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: