Зупинка заводу «Енергія»: київська влада гарантує, що сміттєвого колапсу не буде

Зупинка заводу «Енергія»: київська влада гарантує, що сміттєвого колапсу не буде

Завод припинить прийом відходів після 25 липня і до повного спалення залишків відходів

Із 1 серпня сміттєспалювальний завод «Енергія» переходить під контроль комунального підприємства «Київтеплоенерго». Щоб здійснити повноцінну передачу обладнання, на заводі необхідно повністю утилізувати залишки відходів у бункерах. Із цією метою завод тимчасово припинить приймати нове сміття. Про це повідомили у прес-службі КМДА.

Це планова технологічна вимога, що не спричинить негативних наслідків для функціонування міста, зазначили в адміністрації.

Планується, що завод припинить прийом відходів після 25 липня і до повного спалення залишків відходів. Обсяг сміття, що підлягав утилізації на заводі «Енергія», буде тимчасово перенаправлятися на сортувальні станції та полігони.

У комунальному підприємстві «Київтеплоенерго» зазначають, що призупинка прийому сміття технологічно необхідна, вона триватиме лише кілька днів для передачі об’єкту.

Раніше повідомлялося, що київський сміттєспалювальний завод «Енергія» 22 липня призупинив прийом сміття у зв’язку із закінченням дії угоди київської влади з компанією «Київенерго»

Нагадаємо, навесні поточного року завершилася угода з компанією «Київенерго». Місто, враховуючи низку чинників, прийняло рішення повернути контроль над об’єктами теплоенергетичного комплексу – близько 2,6 тисячі кілометрів теплових мереж, ТЕЦ-5 та ТЕЦ-6, а також єдиний працюючий в Україні сміттєспалювальний завод «Енергія». Цей крок здійснений, у першу чергу, з метою подальшої модернізації обладнання та теплових мереж, а також покращення сервісу для киян.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: