Киян кличуть на молитву за зниження вартості проїзду у транспорті

У метрополітені розміщено оголошення про нові тарифи 
Фото: Главком

Молитва відбудеться у Києво-Печерській лаврі

У соцмережі Facebook з'явився захід «Молитва за зниження цін на громадський транспорт в Києві».

«Дістало, що ціни на проїзд зростають, а грошей ти більше не заробляєш? Потрібно їздити на метро і тролейбусі, а тепер це задоволення тільки для багатих? Приходь і молися з нами за зниження цін на проїзд в громадському транспорті», - сказано на сторінку заходу.

Захід пройде 5 серпня 2018 року об 11:00 на території Києво-Печерської лаври. 

На даний момент, згідно з інформацією на сторінці, на захід прийдуть півтори тисячі осіб, а понад 6 тисяч поки роздумують, але їм подобається ця ідея.

Як повідомлялося, до Окружного адміністративного суду Києва подали позов до Київської міської ради з вимогою скасувати рішення про підвищення тарифів у громадському транспорті.

Нагадаємо, 14 липня відбулося подорожчання проїзду в громадському транспорті столиці.

Так, з 14 липня вартість разової поїздки у метро та наземному громадському транспорті становить 6,5 грн - за умови користування проїзним квитком або безконтактною карткою, та 8 грн - за разову поїздку.

У метро діє система знижок для карток

13 липня на багатьох станціях метро спостерігалися великі черги, оскільки це був останній день, коли можна було поповнити електронні проїзні за старою ціною.

Як повідомили у метрополітені, 13 липня перед подорожчанням проїзду пасажири поповнили свої картки метро на 5,971 млн поїздок.

17 липня вранці в Києві з’явилися банери «Віталік, 8 грн - це перебор».

Читайте також матеріал «Главкома» Все по 8 гривень. Чи врятують нові тарифи столичний громадський транспорт?