Подорожчання проїзду у Києві до 8 грн оскаржують у суді

Подорожчання проїзду у Києві до 8 грн оскаржують у суді

Позивачі просять суд визнати протиправним та скасувати розпорядження виконавчого органу Київської міської ради щодо підвищення вартості проїзду у громадському транспорті

До Окружного адміністративного суду Києва надійшов позов до Київської міської ради щодо встановлення нових тарифів на перевезення пасажирів у міському транспорті: метрополітені, автобусі, трамваї, тролейбусі, фунікулері та у міській електричці. Про це повідомила прес-служба Окружного адмінсуду. 

«Позивачі просять суд визнати протиправним та скасувати розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) від 5 липня 2018 року «Про встановлення тарифів на перевезення пасажирів і вартості проїзних квитків у міському пасажирському транспорті, який працює у звичайному режимі руху», - йдеться в повідомленні.

Позивачами у даному адміністративному позові зазначені Сергій Каплін, Петро Тігунов, Сергій Юрчик.

Наразі судом вирішується питання про відкриття провадження.

Нагадаємо, 14 липня відбулося подорожчання проїзду в громадському транспорті столиці.

Так, з 14 липня вартість разової поїздки у метро та наземному громадському транспорті становить 6,3 грн - за умови користування проїзним квитком або безконтактною карткою, та 8 грн - за разову поїздку.

Зокрема, у столичному метрополітені з 14 липня сині жетони замінять на зелені. Обміняти старі жетони на нові можна без доплати впродовж липня. 

13 липня на багатьох станціях метро спостерігалися великі черги, оскільки це останній день, коли можна поповнити електронні проїзні за старою ціною.

17 липня вранці в Києві з’явилися банери «Віталік, 8 грн - це перебор».

Читайте також матеріал «Главкома» Все по 8 гривень. Чи врятують нові тарифи столичний громадський транспорт?

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: