Куди зникла партія «Укроп»? Мер Дніпра прокоментував долю політичного проєкту Коломойського

Борис Філатов створював "Укроп", проте згодом залишив партію

Філатов: Зараз партію «Укроп» навіть в мікроскоп не побачиш

Дніпропетровська обласна та Дніпровська міська організації партії «Укроп» існують окремо від своєї політичної сили. Про це в інтерв’ю «Главкому» заявив міський голова Дніпра Борис Філатов.

«Коли ми займались партією, вона за всього пресингу Петра Олексійовича (Порошенка – «Главком») брала 8% по країні. А зараз її навіть в мікроскоп не побачиш. Ігор Валерійович (Коломойський – «Главком») зі своєю компанією – Палицею та іншими – вирішили зайнятися партією. От і результат. Ну, молодці!», - сказав він.

На уточнююче запитання, чи Дніпровська організація «Укропу» існує тепер окремо від самої партії, Філатов відповів: «Абсолютно».

Міський голова нагадав, що головою місцевої обласної організації «Укропу» є Геннадій Корбан, і він «як політичний лідер місцевого осередку» партії командує найбільшою фракцією в міськраді Дніпра.

«Він зустрічається з депутатами не тому, що є «князем темряви», а тому, що фактично керує фракцією в міськраді. Секретар міськради та керівник міського «Укропу» Олександр Санжара – його прямий підлеглий. А Корбан – це фактично я», - наголосив мер.

Нагадаємо, що восени 2015 року Борис Філатов був висунутий партією «Укроп» на посаду міського голови Дніпра та переміг у другому турі, набравши 52,31 % голосів. У грудні 2018 року він вийшов із лав партії.