На зло Банковій? Філатов анонсував створення партії мерів

На зло Банковій? Філатов анонсував створення партії мерів
Міський голова Дніпра Борис Філатов бере участь у створенні партії мерів

Міські голови думають: здаватись у полон чи разом йти в атаку

В Україні тривають перемовини про створення партії мерів. Про це в інтерв’ю «Главкому» повідомив міський голова Дніпра Борис Філатов.

«Якщо будуть зміни до Виборчого кодексу, буде створена партія мерів, куди я і піду. Не буду видавати зараз подробиць перемовин, але вони йдуть. Всі мери – вони ж такі маленькі князьки, в хорошому сенсі. Вони думають: або здаватись в полон, або разом йти в атаку», - сказав він.

Філатов нагадав, що можливі зміни до Виборчого кодексу пов’язані  з тим, щоб не дозволити брати участь у виборах місцевим проєктам. За його прогнозом ця ініціатива закінчиться «галасом» та вибаченням з боку влади перед західними партнерами.

«Зараз всі парламентські партії, не тільки «зелені», розуміючи, що на місцевих виборах їм особливо нічого не світить, хочуть абсолютно антиконституційним чином відрізати участь у виборчому процесі всіх місцевих проєктів», - переконаний мер.

Філатов вважає, що за таких обставин мерам нічого не залишиться, як об’єднатися у потужну політичну силу.

«У Порошенка чи ОПЗЖ є електоральна стеля, вище якої вони не стрибнуть. Але «зелені» мають розуміти: якщо їхніми ж руками буде створена партія мерів, вона їх же буде мінусувати. Тому не робіть подарунків іншим, зокрема,  вашим опонентам у парламенті», - наголосив він.

За словами міського голови, зараз їм все одно, хто «якою мовою розмовляє і які пам’ятники ставить». Люди побачили, як мери «буквально вбиваються на роботі» задля боротьби з епідемією коронавірусу, і їхні рейтинги «почали зростати».

Раніше перший заступник глави Офісу президента Сергій Трофімов в інтерв’ю «Главкому» запевнив, що місцеві вибори пройдуть восени, якщо з боротьбою проти поширення коронавірусу буде все добре.

Нагадаємо, відповідно до статті 141 Конституції України чергові вибори сільських, селищних, міських, районних, обласних рад, сільських, селищних, міських голів відбуваються в останню неділю жовтня п’ятого року повноважень відповідної ради чи відповідного голови, обраних на чергових виборах. Таким чином, чергові місцеві вибори мають відбутися 25 жовтня 2020 року.

 

 Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: