Лише третину київських шкіл обладнано автоматичною пожежною сигналізацією

Із 429 комунальних шкіл столиці до пульта цілодобової пожежної охорони підключені всього 47

Більшість навчальних закладів Києва станом на квітень 2018 року у повній мірі не обладнані автоматичною пожежною сигналізацією (АПС). Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook депутат Київради Олександр Пабат з посиланням на інформацію, надану йому Департаментом освіти і науки, молоді та спорту КМДА.

«Поки тривають відомчі перевірки столичних ТРЦ на предмет пожежної безпеки, адміністрація навчальних закладів столиці проводить інструктаж учнів, відпрацьовує навчальну евакуацію. І правильно робить», - зазначив депутат.

Пабат повідомив, що з 429 комунальних шкіл столиці до пульта цілодобової пожежної охорони підключені всього 47.

«145 шкіл фактично обладнані АПС, для 289 навчальних закладів розробляється проектно-кошторисна документація. Згідно з інформацією Департаменту з питань освіти, в 2018 на установку і обслуговування автоматичної пожежної сигналізації передбачається освоїти кошти в сумі 173,8 млн грн», - написав депутат.

Як відомо, 30 березня в Україні почалися масштабні перевірки пожежної безпеки.

Рішення було ухвалено у контексті подій в російському місті Кемерово, де 25 березня в одному з розважальних центрів сталася масштабна пожежа і загинули десятки людей, переважно діти.