Лише третину київських шкіл обладнано автоматичною пожежною сигналізацією

Лише третину київських шкіл обладнано автоматичною пожежною сигналізацією

Із 429 комунальних шкіл столиці до пульта цілодобової пожежної охорони підключені всього 47

Більшість навчальних закладів Києва станом на квітень 2018 року у повній мірі не обладнані автоматичною пожежною сигналізацією (АПС). Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook депутат Київради Олександр Пабат з посиланням на інформацію, надану йому Департаментом освіти і науки, молоді та спорту КМДА.

«Поки тривають відомчі перевірки столичних ТРЦ на предмет пожежної безпеки, адміністрація навчальних закладів столиці проводить інструктаж учнів, відпрацьовує навчальну евакуацію. І правильно робить», - зазначив депутат.

Пабат повідомив, що з 429 комунальних шкіл столиці до пульта цілодобової пожежної охорони підключені всього 47.

«145 шкіл фактично обладнані АПС, для 289 навчальних закладів розробляється проектно-кошторисна документація. Згідно з інформацією Департаменту з питань освіти, в 2018 на установку і обслуговування автоматичної пожежної сигналізації передбачається освоїти кошти в сумі 173,8 млн грн», - написав депутат.

23_21

Як відомо, 30 березня в Україні почалися масштабні перевірки пожежної безпеки.

Рішення було ухвалено у контексті подій в російському місті Кемерово, де 25 березня в одному з розважальних центрів сталася масштабна пожежа і загинули десятки людей, переважно діти.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: