Столичні депутати відмовилися розглядати питання Поштової площі: хто як голосував

До порядку денного засідання Київради не внесено питання щодо Поштової площі

Сьогодні, 27 вересня, на розгляд Київської міськради мав бути винесений, як невідкладний, проект рішення, що стосується розриву інвестиційного договору на будівництво торгового центру на Поштовій площі з ТОВ «Хенсфорд Україна». Проте, депутати проголосували за порядок денний без цього питання.

Порядок денний без розгляду питання авторства Сергія Гусовського про Поштову пошту виносився на голосування кілька разів. Такий порядок підтримували лише фракції «Солідарність» і «Єдність», і не вистачало голосів.


Як повідомив на своїй сторінці у Facebook позафракційний депутат Костянтин Богатов, після невдалого голосування була оголошена перерва, «і з двома фракціями були проведені «переговори», і голоси на план роботи без Поштової знайшлися».

Як свідчать дані голосування на табло, за порядок денний без розгляду питання Поштової пошти проголосували уже і фракції «Батьківщина» та «Свобода».


Відтак, було затверджено порядок денний сьогоднішнього засідання Київради без розгляду питання щодо Поштової площі.

Нагадаємо, активісти групи «Музей на Поштовій площі» заявили про необхідність розірвання договору між Інститутом археології НАН України та замовником будівництва КП «Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд» КМДА. 

У місці розкопок на Поштовій площі в Києві увімкнуть цілодобові веб-камери, аби охочі могли слідкувати за археологічними дослідженнями.

Читайте також: