У Києві розпочинається опалювальний сезон

Тепло у столичних будинках буде включатися поступово

Для розгортання системи централізованого опалення необхідно близько двох тижнів

У понеділок, 15 жовтня, у Києві почалося розгортання системи централізованого опалення. Це означає, що в місті офіційно стартував опалювальний сезон.

Про під час прес-брифінгу на ТЕЦ-6 повідомив заступник голови Київської міської держадміністрації Петро Пантелеєв.

«З огляду на прогноз погоди і різке похолодання в кінці наступного тижня, ми починаємо опалювальний сезон з 15 жовтня. Для розгортання системи централізованого опалення нам необхідно близько двох тижнів, адже тривала відсутність гарячої води негативно вплинула на стан мереж», - розповів Пантелеєв.

Тепло буде включатися поступово. 13 жовтня в місті відновила роботу ТЕЦ-6, яка забезпечує тепло в будинках на великих житлових масивах Троєщина, Лісовий, Оболонь, Воскресенка, Куренівка, Виноградар, Поділ.

Нагадаємо, раніше в КМДА повідомляли, що підключення житлових будинків до опалення в Києві розпочнеться з урахуванням температури повітря, яка повинна опуститися до позначки мінімум +8 градусів і триматися на такому рівні не менше трьох днів. Тоді як для київських шкіл і лікарень опалювальний сезон стартував ще 6 жовтня.

Як повідомлялося, 12 жовтня НАК «Нафтогаз України» та КП «Київтеплоенерго» підписали договір щодо постачання газу, який базується на мировій угоді, затвердженій 10 жовтня Господарським судом Києва.

Читайте також матеріал «Главкома»