Києву дали газ

Києву дали газ

«Київтеплоенерго» має можливість поновити гаряче водопостачання у Києві та своєчасно розпочати опалювальний сезон

Сьогодні, 12 жовтня, НАК «Нафтогаз України» та КП «Київтеплоенерго» підписали договір на постачання газу, який базується на мировій угоді, затвердженій 10 жовтня Господарським судом Києва. Про це повідомляє прес-служба «Нафтогазу».

«Договір укладений на умовах, передбачених постановою КМУ №187 від 22.03.2017 «Про покладання спеціальних обов’язків на суб’єктів ринку природного газу для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку природного газу» (ПСО). Це означає, що Київтеплоенерго отримуватиме газ на пільгових умовах, визначених урядом для виробників тепла, які забезпечують тепловою енергією населення та інших захищених споживачів», - йдеться в повідомленні.

Одночасно з підписанням договору «Нафтогаз» надав «Київтеплоенерго» номінації на другу декаду жовтня. Відтак, «Київтеплоенерго» має можливість поновити гаряче водопостачання у Києві та своєчасно розпочати опалювальний сезон.

«Згідно з мировою угодою, «Київтеплоенерго» стає правонаступником за всіма договорами «Київенерго» з «Нафтогазом» та, відповідно, за борговими зобов’язаннями на суму близько 2,4 млрд грн. Сторони погодилися, що питання штрафних санкцій, щодо яких ще не завершилися судові процеси, не є предметом регулювання мирової угоди та будуть вирішуватись окремо у судовому порядку», - додали у «Нафтогазі».

Нагадаємо, у середу, 10 жовтня, Господарський суд Києва затвердив мирову угоду між комунальним підприємством «Київтеплоенерго» та НАК «Нафтогаз України».

9 жовтня НАК «Нафтогаз України» та КП «Київтеплоенерго» підписали мирову угоду, яка дозволить відновити постачання теплової енергії споживачам столиці.

Мер столиці. Віталій Кличко заявив, що постачання гарячої води киянам буде відновлене наступного тижня.

Також повідомлялося, що після розірвання угоди між КМДА і «Київенерго» Ріната Ахметова компанія олігарха не лише переклала на місто обов’язок виплатити штрафні санкції в 1,2 млрд грн, а й претендує на компенсацію витрачених на модернізацію мереж коштів у 800-900 млн грн.

Читайте також матеріал:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: