У Київському зоопарку великий розгром: бульдозери зносять старий вхід (фото)

Приміщення старого входу в зоопарк демонтують

У столичному зоопарку триває масштабна реконструкція

В рамках реконструкції Київського зоопарку розпочався демонтаж старого входу.

Приміщення старої вхідної групи розвалюють бульдозерами. Фото з місця робіт оприлюднив фотограф Олександр Гусєв на своїй сторінці у Facebook.

Як відомо, у столичному зоопарку тривають масштабні роботи з реконструкції. Нова вхідна група буде на розі проспекту Перемоги та вулиці Зоологічної. Там уже протестували сучасну підсвітку велетенської фігури жирафа.

У приміщеннях нової вхідної групи буде встановлене сучасне інженерне обладнання. Також поблизу входу розмістяться заклади харчування та океанаріум.

У 2020 році розпочнуться роботи з третьої черги реконструкції зоопарку. Вони передбачають облаштування господарської та наукової частин, будівництва паркінгу та другої вхідної групи в зоопарк з боку вулиці Зоологічної.

На сьогодні у Київському зоопарку вже облаштовані три озера з сучасною кількарівневою системою очищення – декоративне з «садом каменів», коропове з альтанкою в японському стилі та пеліканове озеро з будівлею для зимування птахів. Завершуються роботи в універсальному вольєрі неподалік входу. Проведена реконструкція амфітеатру. Також проводяться інтенсивні роботи з будівництва нової вхідної групи. 

Як повідомлялося, планується, що реконструкція зоопарку триватиме загалом близько чотирьох років. 

Нещодавно мер Києва Віталій Кличко показав, хто та як у столичному зоопарку опікується хижими тваринами.

Нагадаємо, в 2019 році Київському зоопарку виповнилося 110 років. Він значно молодше Харківського (відкритий в 1895 р) і трохи – Миколаївського (відкритий в 1901 р). За 100 років з хвостиком Київський зоопарк очолювали аж 29 директорів.