У Святошинському районі квартирних крадіїв зловили «на гарячому»

Троє зловмисників із помешкання киянина винесли гаджети, одяг та коштовні речі

Працівники карного розшуку під час відпрацювання Святошинського району столиці на вулиці Зодчих схопили «на гарячому» трьох мешканців міста, які пограбували квартиру. Про це повідомляє прес-служба поліції Києва.

«Оперативники запідозрили чоловіків і вирішили трохи за ними поспостерігати. Поліцейські були у цивільному, тож не привернули до себе уваги. Коли підозрілі громадяни розділилися (один залишився на вулиці, а двоє попрямували у під’їзд), оперативники стали ще уважнішими. За півгодини вони вийшли із пакунками», - розповів начальник оперативно-пошукового відділу карного розшуку Віталій Отрудько.

Поліцейські швидко перевірили під’їзд: замок на вхідних дверях квартири на восьмому поверсі був зламаний. За кілька хвилин трьох зловмисників затримали.

Слідчо-оперативна група Святошинського управління поліції вилучила у чоловіків ноутбук, планшет, фотоапарат, аксесуари до техніки, мобільні телефони, одяг, ювелірні прикраси та набір відмичок. Відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесли за ч. 3 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України.

Встановлено, що зловмисники раніше судимі за крадіжки, розбійні напади та умисне вбивство. Про їх кримінальний досвід свідчать не лише інформація з баз даних правоохоронців, а й специфічні татуювання. Чоловіків затримали, їм загрожує до шести років позбавлення волі.

Як повідомлялося, у столиці двоє чоловіків залишили мешканців Дніпровського району без телефонного зв’язку.