Водію Hummer, який на смерть збив дитину, оголосили ще одну підозру

Водій Hummer Кирило Островський, який на автомобілі на смерть збив дитину

Островському вручили підозру у присутності адвоката

Водію автомобіля Hummer, який підозрюється у вчиненні смертельної ДТП на бульварі Лесі Українки, внаслідок якої загинула 10-річна дівчинка, додатково оголосили про підозру за залишення місця ДТП.

Про це повідомляє прокуратура міста Києва у Facebook.

«Наразі дії водія кваліфіковано за двома статтями Кримінального кодексуУкраїни, а саме за ч. 2 ст. 286 (порушення правил дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого) та ч. 1 ст. 135 (завідоме залишення без допомоги особи) КК України», - повідомили у відомстві.

Вказується, що повідомлення про підозру вручено підозрюваному у присутності його адвоката.

Нагадаємо, водій автомобіля Hummer збив неповнолітню дівчинку, яка переходила дорогу на пішохідному переході. Після наїзду водій іномарки зник з місця пригоди.

Проте водія вдалося затримати. Під час затримання хлопець пручався і кричав, що з ним поводяться несправедливо. За словами поліції, перших ознак алкогольного сп'яніння у водія немає.

Водієм Hummer виявився колишній боксер, а нині директор, власник та інвестор фірми Fit & Sweet Кирило Островський, 1995 року народження.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху) Кримінального кодексу України. 

Наразі винуватця трагедії затримано в порядку ст. 208 КПК України. Йому повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 286 КК України (порушення правил дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого). Також вирішується питання про додаткову кваліфікацію його дій за ст. 135 КК України (залишення у небезпеці). Готується клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Читайте також, що відомо про водія-вбивцю.