Hyundai розробляє будтехніку на водневому паливі

Екскаватори на водні мають з’явитися до 2023 року

Hyundai Motor Group планує запустити виробництво великої будівельної техніки на водневому паливі. Для цього в компанії планують об'єднатись з відділами Hyundai Construction Equipment (HCE) та Hyundai Mobis, повідомляє GreenPost.

Кожна з компаній буде робити свою частку в створенні водневих навантажувальних екскаваторів для земляних робіт середнього та великого обсягу. Hyundai Mobis спільно з Hyundai Motor розроблятимуть водневий двигун, блоки живлення, а Hyundai Construction Equipment займатиметься кузовом, складанням та випробуваннями водневих екскаваторів.

На відміну від звичайного дизельного транспорту водневий екскаватор буде використовувати електрику, яка створюється в процесі хімічної реакції між воднем та киснем. Така будівельна техніка в результаті більш практична за електричну, а екологічність зберігається на тому ж рівні.

До того ж, в Hyundai вже мають досвід у виробництві водневої техніки. Так, в модельному ряді у них є водневий кросовер, а в 2018 році вони розробили електричний міні-екскаватор масою в 3,5 тони. А в минулому році концерн представив прототипи тягача та рефрижератора на водневому паливі.

Раніше повідомлялося, що Норвегія переведе «домашню» авіацію на електролітаки.