Hyundai розробляє будтехніку на водневому паливі

Hyundai розробляє будтехніку на водневому паливі

Екскаватори на водні мають з’явитися до 2023 року

Hyundai Motor Group планує запустити виробництво великої будівельної техніки на водневому паливі. Для цього в компанії планують об'єднатись з відділами Hyundai Construction Equipment (HCE) та Hyundai Mobis, повідомляє GreenPost.

Кожна з компаній буде робити свою частку в створенні водневих навантажувальних екскаваторів для земляних робіт середнього та великого обсягу. Hyundai Mobis спільно з Hyundai Motor розроблятимуть водневий двигун, блоки живлення, а Hyundai Construction Equipment займатиметься кузовом, складанням та випробуваннями водневих екскаваторів.

На відміну від звичайного дизельного транспорту водневий екскаватор буде використовувати електрику, яка створюється в процесі хімічної реакції між воднем та киснем. Така будівельна техніка в результаті більш практична за електричну, а екологічність зберігається на тому ж рівні.

До того ж, в Hyundai вже мають досвід у виробництві водневої техніки. Так, в модельному ряді у них є водневий кросовер, а в 2018 році вони розробили електричний міні-екскаватор масою в 3,5 тони. А в минулому році концерн представив прототипи тягача та рефрижератора на водневому паливі.

Раніше повідомлялося, що Норвегія переведе «домашню» авіацію на електролітаки.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: