У «Народному фронті» не виключають, що антикорупційні органи, яких настворювали після Майдану, стануть найкорумпованішими

Створення Антикорупційного суду без просвітницької роботи в масштабах держави не вирішує проблеми, — Тимчук

Дмитро Тимчук, депутат «Народного фронту», розповів «Главкому», чим може обернутися створення Антикорупційного суду.

Як зазначає Тимчук, він підтримує будь-який механізм, який дозволить боротися з корупцією у вищих ешелонах влади: «Створення таких органів дуже потрібно, але це не буде повним вирішенням проблеми без просвітницької роботи в масштабах держави. Треба розуміти, що чиновників-корупціонерів нам нізвідки не експортують – це філософія, якою просякнуте наше суспільство».

Політик звертає увагу на те, що «новостворені органи – НАБУ, САП, НАЗК – працюють активно, але якось вибірково». Як приклад наводить справу НАБУ проти Міноборони за порушення під час закупівель.

«Аналогічна ситуація була навесні 2015 року, — продовжує Тимчук, — але НАБУ чомусь нею не зацікавилось. З судами буде ще складніше. Треба, щоб не було шансів ані для подвійних стандартів, ані для тієї ж корупції, бо завжди є можливість, що Антикорупційні органи стануть найбільш корумпованими».

Нагадаємо, що з 17 листопада під будівлею Верховної Ради проходять мітинги, одна із головних вимог — створення Антикорупційного суду. 

Думки політиків з інших фракцій щодо Антикорупційного суду читайте тут: Антикорупційний суд. Панацея чи п’яте колесо?