НАБУ повідомило про підозру ще двом чиновникам Міноборони

НАБУ повідомило про підозру ще двом чиновникам Міноборони

Наразі вирішується питання обрання щодо підозрюваних запобіжного заходу

Національне антикорупційне бюро повідомило про підозру ще 2 чиновникам Міноборони у розтраті державних коштів при закупівлі палива.  

Про це повідомили у НАБУ.

Згодом Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомила у Facebook, що мова йде про працівника одного з відділів Департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів та працівника Департаменту внутрішнього аудиту Міноборони.

Їм оголосили про підозру за ч.5 ст. 191 («Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем») Кримінального кодексу України.

Наразі вирішується питання обрання щодо підозрюваних запобіжного заходу.

За даними Еnkorr.com.ua, підозрювані – начальник відділу організації поставок паливно-мастильних матеріалів управління поставок матеріальних ресурсів Департаменту держзакупівель Борис Малиш і старший інспектор відділу аудиту у сфері державних закупівель і моніторингу цін Департаменту внутрішнього аудиту та фінконтролю Міноборони Володимир Шемовнєв.

12 жовтня Солом’янський райсуд Київа розгляне клопотання про обрання запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави затриманим 11 жовтня заступнику міністра оборони генерал-лейтенанту Ігорю Павловському і директору Департаменту держзакупівель і постачання матеріальних ресурсів Міноборони Володимиру Гулевичу.

«Заступнику Міністра оборони оберуть запобіжний захід о 14:15, а директору Департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів Міністерства о 17:15», - йдеться в повідомленні САП.

11 жовтня  стало відомо про затримання заступника міністра міністра оборони через масштабні розкрадання державних коштів під закупівель пального на потреби Збройних сил України. Журналісти дізнались, що детективи НАБУ затримали  заступника міністра оборони генерал-лейтенанта Ігоря Павловського.

Холодницький під час брифінгу стосовно розкрадання 150 мільйонів гривень у Міністерстві оборони повідомив, що антикорупційна прокуратура працює над тим, щоб повернути ці гроші державі.

Пізніше керівник САП Назар Холодницький повідомив про ще дві підозри.

Сторона обвинувачення хоче для заступника міністра арешт або 75 мільйонів гривень застави,  для директора Департаменту держзакупівель – арешт або 8 мільйонів гривень застави.

Також відомо, що компанія партнера нардепа Грановського фігурує у справі про розтрату в Міноборони. Мова йде про минулорічний тендер, на якому перемогу здобула компанія «Трейд Коммодіті» пов’язана із бізнесменом Андрієм Адамовським. У компанії «Трейд Коммодіті» заявили, що готові допомагати слідству НАБУ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: