«Безкоронавірусний» Миколаїв фіксує рекордну кількість хворих на пневмонію цього року

Світлана Федорова, головлікар Миколаївської інфекційної лікарні розповіла про нечувану кількість хворих на пневмонію у лікарні 

У порівнянні з попереднім роком, в обласну лікарню потрапило у 18 разів більше хворих на пневмонію

В обласній інфекційній лікарні Миколаївщини хворих з пневмонією виявилося у 18 разів більше, ніж у минулому році, заявила головний лікар медзакладу Світлана Федорова, пишуть «НикВести».

За її словами, за січень-березень 2020 року в її лікарню з пневмонією потрапили 56 осіб, що у 18 разів більше, ніж в аналогічний період 2019 року.

Світлана Федорова повідомила, що в січні-березні 2018 року в лікарні з пневмонією було двоє пацієнтів. За аналогічний період 2019 року в інфекційній лікарні було троє таких хворих.

За перший квартал 2020 року, січень-березень, у Миколаївській обласній інфекційній лікарні з діагнозом «пневмонія» було 56 пацієнтів.

Головлікар також зазначила, що якщо за попередні пару років смертельних випадків пневмонії в лікарні не було, то в цьому році вже два смертельних випадки.

До слова, раніше головна лікарка Миколаївської інфекційної лікарні поскаржилася на нестачу грошей на зарплати медикам

Як відомо, Миколаївська область на сьогодні залишається єдиною в Україні, де офіційно не зареєстровано жодного випадку коронавірусного захворювання.

<INTERACTIVE_MAP=8532/>

У Міністерстві охорони здоров'я України заявили, що перевірять Миколаївську область через відсутність заражених Covid-19.

Мер Миколаєва Олександр Сенкевич заявив, що очікує перевірку з Міністверства охорони здоров’я, яка запланована у зв’язку з тим, що в області офіційно не зареєстровано жодного випадку коронавірусу.