«Більшість просто мовчала». Стали відомі деталі вчорашніх скандальних подій на Синоді УМПЦ МП

«Багато єпископів виступали за те, що треба поїхати на зустріч з президентом, але більшість просто мовчала», - говорить митрополит Софроній

Митрополит Черкаський і Канівський УПЦ МП Софроній поінформував, що на зібранні єпископів Московського патріархату у лаврі заявляли, що для зустрічі з президентом нема перешкод, проте попередньо «слід домовлятися». Про це він розповів в ексклюзивному інтерв’ю «Главкому».

За словами Софронія, спочатку говорилося, що зустріч з президентом буде на території монастиря, а потім за півдня вирішили (в Адміністрації президента – ред), що усі повинні приїхати до Українського дому. «Багато єпископів виступали за те, що треба поїхати на зустріч з президентом, але більшість просто мовчала», - говорить митрополит. Митрополит Черкаський і Канівський вважає, що керівництво Московського патріархату не погодиться на будь-які альтернативні місця для зустрічі з президентом.

При цьому, які питання планував обговорити президент з єпископами, за словами владики, у Московському патріархаті не знали. «У запрошенні, що у мене є, немає ніякої програми», - зазначив митрополит Софроній.

 «Поїхав я (з Києва) засмучений за майбутнє наших людей», - попрощався митрополит.

Раніше повідомлялося, що 13 листопада президент Петро Порошенко мав зустрітися з єпископатом УПЦ Московського патріархату.

Однак зустріч президента з ієрархами УПЦ МП була зірвана.