«Більшість просто мовчала». Стали відомі деталі вчорашніх скандальних подій на Синоді УМПЦ МП

«Більшість просто мовчала». Стали відомі деталі вчорашніх скандальних подій на Синоді УМПЦ МП

«Багато єпископів виступали за те, що треба поїхати на зустріч з президентом, але більшість просто мовчала», - говорить митрополит Софроній

Митрополит Черкаський і Канівський УПЦ МП Софроній поінформував, що на зібранні єпископів Московського патріархату у лаврі заявляли, що для зустрічі з президентом нема перешкод, проте попередньо «слід домовлятися». Про це він розповів в ексклюзивному інтерв’ю «Главкому».

За словами Софронія, спочатку говорилося, що зустріч з президентом буде на території монастиря, а потім за півдня вирішили (в Адміністрації президента – ред), що усі повинні приїхати до Українського дому. «Багато єпископів виступали за те, що треба поїхати на зустріч з президентом, але більшість просто мовчала», - говорить митрополит. Митрополит Черкаський і Канівський вважає, що керівництво Московського патріархату не погодиться на будь-які альтернативні місця для зустрічі з президентом.

При цьому, які питання планував обговорити президент з єпископами, за словами владики, у Московському патріархаті не знали. «У запрошенні, що у мене є, немає ніякої програми», - зазначив митрополит Софроній.

 «Поїхав я (з Києва) засмучений за майбутнє наших людей», - попрощався митрополит.

Раніше повідомлялося, що 13 листопада президент Петро Порошенко мав зустрітися з єпископатом УПЦ Московського патріархату.

Однак зустріч президента з ієрархами УПЦ МП була зірвана.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: