Через конфлікт довкола «Укрзалізниці» може зібратися РНБО

Володимир Омелян

Міністр укотре назвав главу правління «Укрзалізниці» Войцеха Балчуна низькокваліфікованим фахівцем

Міністр інфраструктури Володимир Омелян сподівається, що на засіданні Ради нацбезпеки і оборони буде прийнято правильні кадрові рішення щодо «Укрзалізниці».

Про це він заявив в ефірі одного з телеканалів, передає «Інтерфакс-Україна».

«У мене була розмова з президентом у ці вихідні. Повідомив про незадовільний стан справ, про те, що зараз ідеться не про реформу, а про бажання певних осіб зберегти корупційний вплив на «Укрзалізницю», – заявив Омелян.

Він висловив сподівання, «що буде позачергове засідання РНБО і ми зможемо вислухати всі сторони та буде прийнято правильне кадрове рішення для виведення компанії вперед і реформування її за допомогою реальних дій, а не гасел і презентацій».

Міністр укотре назвав главу правління «Укрзалізниці» Войцеха Балчуна низькокваліфікованим фахівцем, незважаючи на його послужний список.

Зазначимо, що Омелян розкритикував рішення Кабміну про передачу «Укрзалізниці» в підпорядкування уряду. Він заявив, що корпоратизація «Укрзалізниці» зупинилася, у той час як боротьба з корупцією в компанії не відбувається.

Голова уряду Володимир Гройсман вважає, що міністр інфраструктури Володимир Омелян не має експертних знань у залізниці. Омелян передав прем'єр-міністру Володимиру Гройсману факти корупції на «Укрзалізниці».