Через смертельну пожежу до Одеси приїде віце-прем’єр-міністр

У місті під головуванням віце-прем’єр-міністра відбудеться засідання оперативного штабу ДСНС

18 вересня віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко перебуватиме з робочою поїздкою в місті Одеса. Про це повідомила прес-служба Мінрегіону.

У відомстві відзначили, що у місті під головуванням віце-прем’єр-міністра відбудеться засідання оперативного штабу ДСНС щодо пожежі в муніципальному дитячому таборі «Вікторія». Штаб проводиться за результатами засідання двох місцевих штабів (які вже відбулись) та за результатами здійснення експертизи щодо пожежі.

Нагадаємо, в Одесі сталася пожежа в дитячому оздоровчому таборі «Вікторія»

Вогонь повністю знищив один з дерев'яних корпусів. У момент загоряння там перебувало 42 дитини.

Пожежа о 01:10 була локалізована та о 01:54 ліквідована на площі 560 кв. м.

Під час проведення пошукових робіт та розбирання конструкцій знищеної вогнем будівлі на місці пожежі були виявлені тіла двох загиблих дітей. Ще одна дитина пропала без вісти. Згодом на місці пожежі було знайдено фрагмент тіла, поліція офіційно повідомила про трьох загиблих. За даними Уповноваженого президента з прав дитини Миколи Кулеби, загинули 8-річна Софійка, 9-річна Настя та 12-річна Сніжана.

Як повідомили у ДСНС, на території табору «Вікторія» є і гідрант, і пожежна водойма, проте води для гасіння там не виявилося.

За фактом пожежі відкрите кримінальне провадження.

Мер Одеси Геннадій Труханов заявив, що інформація про те, що на території санаторію «Вікторія» не працювали гідранти, не відповідає дійсності. Труханов стверджує, що згоріла будівля була екологічно чистою і мала вогнетривке покриття.

У справі про пожежу в таборі оголосили підозру двом посадовим особам. Це директор і відповідальний за пожежну безпеку, ці особи затримані в порядку статті 208 КПК.

Раніше поліція допитала керівника танцювального колективу «Адель» Тетяну Єгорову, чиї підопічні загинули у страшній пожежі табору «Вікторія», і в кімнаті якої сталося загоряння.