Трагедія в Одесі: мер каже, що в дитячому таборі з безпекою все було гаразд

Трагедія в Одесі: мер каже, що в дитячому таборі з безпекою все було гаразд

Протипожежна сигналізація у таборі була вимкнена

Мер Одеси Геннадій Труханов заявив, що інформація про те, що на території санаторію «Вікторія» не працювали гідранти, не відповідає дійсності.

«Ми в 2014 році почали приводити в порядок оздоровчий комплекс «Вікторія», прибравши ті непристосовані для дітей корпуси, і на їх місці побудували нові безпечні екологічно чисті будови і застосували вогнетривкі покриття, про що є всі сертифікати. Що стосується внутрішньої проводки, вона виконана з усіма вимогами, про що є відповідні висновки», - наводить його слова «Думская».

Мер додав, що вцілілі корпуси допоможуть встановити причину загоряння.

«Поки ми не бачимо порушень як з будівництва, так і з розміщення проводки», - підкреслив Труханів.

Він також заявив, що інформація про те, що не вистачало тиску води, не відповідає дійсності, і стверджує, що система пожежної безпеки була встановлена і відповідала всім вимогам.

«На нашу дзвінку «Інфоксводоканал» підняв тиск з 28 до 34 атмосфер. Гідрант, Що знаходиться на території (табору – ред.), пройшов усі випробування, але він не використовувався. А система пожежної безпеки була встановлена відповідно до технічного завдання та проекту. Причина, по якій не спрацювала система пожежної сигналізації, зараз встановлюється», - розповів мер і додав, що всім постраждалим буде надана допомога.

У свою чергу керівники Головного управління ДСНС по Одеській області заявили, що новітня звуко-світлова протипожежна сигналізація, яка була куплена і встановлена в муніципальному дитячому таборі «Вікторія» в минулому році, на момент вчорашньої пожежі була відключена.

За повідомленням «Думской», пожежні перевіряли табір 23 червня 2017 року, і виявили порушення, зокрема, вимкнуту сигналізацію. Договір з компанією «Укртехбезпека», яка повинна обслуговувати цю систему, табір розірвав. Відповідальна за протипожежну безпеку особа була оштрафована і отримала припис про усунення порушень, проте зроблено це не було до сих пір.

Найближче пожежне водоймище на момент пожежі було заповнене лише на третину.

Нагадаємо, в Одесі сталася пожежа в дитячому оздоровчому таборі «Вікторія»

Вогонь повністю знищив один з дерев'яних корпусів. У момент загоряння там перебувало 42 дитини.

Пожежа о 01:10 була локалізована та о 01:54 ліквідована на площі 560 кв. м.

Під час проведення пошукових робіт та розбирання конструкцій знищеної вогнем будівлі на місці пожежі були виявлені тіла двох загиблих дітей. Ще одна дитина пропала безвісти.

Як повідомили у ДСНС, на території табору «Вікторія» є і гідрант, і пожежна водойма, проте води для гасіння там не виявилося.

За фактом пожежі відкрите кримінальне провадження.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: