Денісова закликала правозахисників тиснути на Путіна з вимогою звільнення Сенцова

Олег Сенцов

Денісова звернулася до ООН щодо організації візиту їх представників до Сенцова

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова закликала всі міжнародні правозахисні інституції звернутися до президента РФ Володимира Путіна з вимогою терміново звільнити політв’язня Олега Сенцова.

Про це Денісова написала у Facebook.

Омбудсмен звертається до Верховного комісара ООН з прав людини, генсека Ради Європи та комісара Ради Європи, аби вони організували візит своїх представників до українського режисера.

«Тому я звертаюся до Верховного комісара ООН з прав людини Зейд Раада аль Хуссейна, Генерального секретаря Ради Європи Турбьорна Янгланда, Комісара Ради Європи з прав людини Дуні Міятович щодо організації візита їх представників до колонії, де тримається Олег Сенцов, для перевірки даної інформації. Закликаю всі міжнародні правозахисні інституції звернутися до президента РФ з вимогою терміново прийняти рішення про звільнення Олега Сенцова та всіх бранців Кремля!», - написала Денісова.

Зазначимо, що адвокат Сенцова Дмитро Дінзе відповів на питання про можливе звільнення про його підзахисного та назвав 25 липня — день, коли може «запуститися певний процес». Однак Дінзе наголосив, що це нічим не підтверджена кулуарна інформація.

Адвокат зустрічався з Сенцовим 19 липня на 67-й день голодувння політв'язня. Вони бачилися тет-а-тет без представників колонії.

Раніше повідомлялося, що Сенцов, який голодує в російській колонії, почав приймати по дві ложки поживної суміші на день, тому що стан його здоров’я вдруге різко погіршився.

Як відомо, Сенцов 14 травня оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів, які перебувають в російських в’язницях.

Нагадаємо, матір бранця Кремля Олега Сенцова Людмила написала президенту Росії Володимиру Путіну клопотання про помилування її сина.

13 липня у Сенцова був день народження. Йому виповнилося 42 роки.