Геращенко зауважила, що Сенцов п’ятий рік святкує день народження у в’язниці

Геращенко зауважила, що Сенцов п’ятий рік святкує день народження у в’язниці
Олег Сенцов

Геращенко попросила МЗС ще раз відправити ноту російській стороні

[VIDEO_BLOCK_*]

Перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко закликала МЗС України ще раз відправити ноту до МЗС РФ зі списком 36 російських злочинців, яких Україна готова обміняти на політв'язнів Кремля.

Про це вона заявила з трибуни парламенту в п'ятницю, 13 липня.

«Ми звертаємося до Міністерства закордонних справ з проханням ще раз направити офіційну ноту МЗС Росії зі списком 36 злочинців з вимогою дати офіційну відповідь і віддати нам наших», - сказала Геращенко.

Водночас вона нагадала, що сьогодні день народження у бранця Кремля Олега Сенцова.

«Це п'ятий день народження, який українець -  кримчанин Олег Сенцов проводить у путінській в'язниці. У ті дні, коли в Росії йде чемпіонат світу з футболу, він іде з рахунком 61:0 на користь Олега Сенцова», - зауважила Геращенко.

Вона додала, що матір Сенцова звернулася до Путіна з проханням про помилування її сина.

«А ми звертаємося з вимогою до всього світу, у тому числі до США, з проханням тиснути на Росію, і під час зустрічі президента Трампа з Путіним у Гельсінкі вимагати звільнити Сенцова, Балуха, Клиха, Панова, Карпюка, Асєєва і всіх наших хлопців, які знаходяться на окупованих територіях Донбасу та Криму», - заявила перший віце-спікер ВР.

Нагадаємо, матір бранця Кремля Олега Сенцова Людмила написала президенту Росії Володимиру Путіну клопотання про помилування її сина.

Як відомо, 13 липня у Сенцова – день народження. Сьогодні йому виповнилося 42 роки.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: