Дві третини росіян вимагають від Путіна «воювати», не зважаючи на санкції

newsera.ru

Жителі РФ відмовляються помічати негативний вплив санкцій на їхнє життя

Майже дві третини жителів Росії (71%) вважають, що влітку Євросоюз запровадить проти їхньої країни нові санкції. Разом із тим, 75% респондентів переконані, що у відповідь РФ має «продовжувати свою політику, не зважаючи на санкції». Такі дані наводить у своїй статті на сайті «Левада-Центру» Олексій Левінсон.

Разом із тим, росіяни не хочуть визнавати, що європейські санкції впливають на життя пересічних громадян.

«Тільки третина громадян готові були визнати, що «зменшення в магазинах асортименту продуктів харчування, зростання цін на них» пов'язані із санкціями країн Заходу. А з відповіддю, що річ у російських контрсанкціях, погоджувалися ще вдвічі рідше. Більшість обрали варіант, що ці явища не мають ні до європейських, ні до наших санкцій «жодного стосунку» (40%), або не змогли відповісти (9%)», - зазначив Левінсон.

Як раніше повідомлялося, практично половина жителів Російської Федерації – 48% - переконані, що найтяжчі соціально-економічні випробування для країни ще попереду. Про це свідчать результати опитування ВЦДГД (ВЦИОМ, Всероссийского центра исследований общественного мнения, - ред.). 

Нагадаємо, головними ворогами Росії жителі країни вважають США, Україну та Туреччину. Такими є результати останнього опитування «Левада-центру», присвяченого ставленню росіян до інших країн. 72% росіян вважають, що найбільш вороже до Росії налаштовані США. На другому місці з найвищим показником за всю історію спостережень - Україна - 48% (ще 2015-го року так вважали 37%).