Дві третини росіян вимагають від Путіна «воювати», не зважаючи на санкції

Дві третини росіян вимагають від Путіна «воювати», не зважаючи на санкції
newsera.ru

Жителі РФ відмовляються помічати негативний вплив санкцій на їхнє життя

Майже дві третини жителів Росії (71%) вважають, що влітку Євросоюз запровадить проти їхньої країни нові санкції. Разом із тим, 75% респондентів переконані, що у відповідь РФ має «продовжувати свою політику, не зважаючи на санкції». Такі дані наводить у своїй статті на сайті «Левада-Центру» Олексій Левінсон.

Разом із тим, росіяни не хочуть визнавати, що європейські санкції впливають на життя пересічних громадян.

«Тільки третина громадян готові були визнати, що «зменшення в магазинах асортименту продуктів харчування, зростання цін на них» пов'язані із санкціями країн Заходу. А з відповіддю, що річ у російських контрсанкціях, погоджувалися ще вдвічі рідше. Більшість обрали варіант, що ці явища не мають ні до європейських, ні до наших санкцій «жодного стосунку» (40%), або не змогли відповісти (9%)», - зазначив Левінсон.

Як раніше повідомлялося, практично половина жителів Російської Федерації – 48% - переконані, що найтяжчі соціально-економічні випробування для країни ще попереду. Про це свідчать результати опитування ВЦДГД (ВЦИОМ, Всероссийского центра исследований общественного мнения, - ред.). 

Нагадаємо, головними ворогами Росії жителі країни вважають США, Україну та Туреччину. Такими є результати останнього опитування «Левада-центру», присвяченого ставленню росіян до інших країн. 72% росіян вважають, що найбільш вороже до Росії налаштовані США. На другому місці з найвищим показником за всю історію спостережень - Україна - 48% (ще 2015-го року так вважали 37%).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: