Facebook вимагає від російської платіжної системи передати їй домен facebook.ru

Американська компанія обурена використанням назви соціальної мережі для російської платіжної системи

Facebook Inc. вимагає від ЗАТ ЦФТ - головної структури російської платіжної системи «Золота корона» - безоплатно передати їй домен facebook.ru, повідомляє «Коммерсант».

28 серпня Facebook Inc. направило ЗАТ ЦФТ претензійний лист.

У ньому говориться, що компанія - власник товарного знака facebook в різних написах і що доменне ім'я facebook.ru - це відтворення зареєстрованого товарного знака.

Це, на думку Facebook Inc., - порушення статті 1515 ЦК РФ, яка передбачає виплату компенсації в розмірі до 5 мільйонів рублів або подвійної вартості ліцензії на товарний знак.

Компанія вимагає негайно припинити використання товарного знака facebook, до 6 вересня повідомити про підсумки розгляду претензії, а до 30 вересня передати їй домен.

За даними на 3 вересня вимоги американської компанії виконано не було, а з сайту facebook.ru йде переадресація на сторінку «Золотої корони».

У Facebook Inc. від коментарів відмовилися, а в прес-службі ЦФТ повідомили, що купили домен у 2005 році. Facebook в Росії з'явилися в 2008 році.

«За попередні 12 років претензій від Facebook Inc. або будь-якого іншого особи щодо домену нам не надходило», - сказали там.

У ЦФТ додали, що лист «перебуває на опрацюванні у юристів».