Facebook вимагає від російської платіжної системи передати їй домен facebook.ru

Facebook вимагає від російської платіжної системи передати їй домен facebook.ru

Американська компанія обурена використанням назви соціальної мережі для російської платіжної системи

Facebook Inc. вимагає від ЗАТ ЦФТ - головної структури російської платіжної системи «Золота корона» - безоплатно передати їй домен facebook.ru, повідомляє «Коммерсант».

28 серпня Facebook Inc. направило ЗАТ ЦФТ претензійний лист.

У ньому говориться, що компанія - власник товарного знака facebook в різних написах і що доменне ім'я facebook.ru - це відтворення зареєстрованого товарного знака.

Це, на думку Facebook Inc., - порушення статті 1515 ЦК РФ, яка передбачає виплату компенсації в розмірі до 5 мільйонів рублів або подвійної вартості ліцензії на товарний знак.

Компанія вимагає негайно припинити використання товарного знака facebook, до 6 вересня повідомити про підсумки розгляду претензії, а до 30 вересня передати їй домен.

За даними на 3 вересня вимоги американської компанії виконано не було, а з сайту facebook.ru йде переадресація на сторінку «Золотої корони».

У Facebook Inc. від коментарів відмовилися, а в прес-службі ЦФТ повідомили, що купили домен у 2005 році. Facebook в Росії з'явилися в 2008 році.

«За попередні 12 років претензій від Facebook Inc. або будь-якого іншого особи щодо домену нам не надходило», - сказали там.

У ЦФТ додали, що лист «перебуває на опрацюванні у юристів».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: