Фігуранти справи про вбивство Нємцова отримали від 11 до 20 років в’язниці

Засуджені за вбивство Бориса Нємцова

Заур Дадаєв, який, за версією слідства, стріляв у Нємцова, засуджений до 20 років суворого режиму

У четвер, 13 липня, Московський окружний військовий суд виніс вирок у справі про вбивство російського опозиційного політика Бориса Нємцова.

Колишній офіцер батальйону МВС «Північ» Заур Дадаєв, який, за версією слідства, стріляв у Нємцова, засуджений до 20 років суворого режиму.

Його співучасники (згідно з версією слідства) - брати Анзор і Шадід Губашеви, а також Темерлан Ескерханов і Хамзат Бахаєв - отримали від 11 до 19 років.

Судовий процес тривав з жовтня 2016 року; весь цей час якість слідства критикували спостерігачі. Мотив вбивства, як і раніше, незрозумілий; суд так і не допитав заступника командира чеченського батальйону «Північ» Руслана Геремеєва, якого адвокати сім'ї Нємцова вважають «справжнім організатором вбивства».

Як повідомлялося, 29 червня колегія присяжних визнала колишнього офіцера батальйону МВС «Північ» Заура Дадаєва і чотирьох його спільників винними у вбивстві Нємцова.

Всі обвинувачені в суді заявили про свою невинуватість. Свої перші свідчення, в яких вони зізнавалися у вбивстві, пояснили тиском.

Нємцов був убитий в центрі Москви на Великому Москворецькому мосту пізно увечері 27 лютого 2015 року.