Присяжні визнали Дадаєва і його спільників винними у вбивстві Нємцова

Присяжні визнали Дадаєва і його спільників винними у вбивстві Нємцова
Борис Нємцов був убитий 27 лютого 2015 року

10 присяжних проголосували за рішення про вину Дадаєва

У Московському окружному військовому суді колегія присяжних визнала колишнього офіцера батальйону МВС «Північ» Заура Дадаєва і чотирьох його спільників винними у вбивстві опозиційного політика Бориса Нємцова. Про це повідомляє «Медуза».

За рішенням присяжних, ніхто з п'ятьох підсудних не заслуговує на поблажливість.

Присяжні ствердно відповіли на питання, чи довело обвинувачення, що Дадаєв разом з іншими підсудними скоїв злочин. За рішення про вину Дадаєва проголосували 10 присяжних, проти - двоє. При цьому четверо (з 12) присяжних вважають, що він заслуговує поблажливості.

Всі підсудні також визнані винними в незаконному зберіганні зброї. За цією статтею всі вони, за рішенням присяжних, також не заслуговують на поблажливість.

Після оголошення вердикту присяжних суд обговорить його, прокуратура вимагатиме покарання для підсудних. Потім буде оголошено вирок.

Захист підсудних вже заявив, що має намір оскаржити вирок на підставі обвинувального вердикту, який винесе суд.

Нагадаємо, що слідство вважає колишнього офіцера чеченського батальйону «Північ» Заура Дадаєва безпосереднім виконавцем убивства Бориса Нємцова. Його спільниками в організації злочину, за версією слідства, були Анзор і Шадід Губашеві, Тамерлан Ескерханов і Хамзат Бахаєв.

Всі обвинувачені в суді заявили про свою невинуватість. Свої перші свідчення, в яких вони зізнавалися у вбивстві, пояснили тиском.

Нємцов був убитий в центрі Москви на Великому Москворецькому мосту пізно увечері 27 лютого 2015 року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: