Фігуранти справи про вбивство Нємцова отримали від 11 до 20 років в’язниці

Фігуранти справи про вбивство Нємцова отримали від 11 до 20 років в’язниці
Засуджені за вбивство Бориса Нємцова

Заур Дадаєв, який, за версією слідства, стріляв у Нємцова, засуджений до 20 років суворого режиму

У четвер, 13 липня, Московський окружний військовий суд виніс вирок у справі про вбивство російського опозиційного політика Бориса Нємцова.

Колишній офіцер батальйону МВС «Північ» Заур Дадаєв, який, за версією слідства, стріляв у Нємцова, засуджений до 20 років суворого режиму.

Його співучасники (згідно з версією слідства) - брати Анзор і Шадід Губашеви, а також Темерлан Ескерханов і Хамзат Бахаєв - отримали від 11 до 19 років.

Судовий процес тривав з жовтня 2016 року; весь цей час якість слідства критикували спостерігачі. Мотив вбивства, як і раніше, незрозумілий; суд так і не допитав заступника командира чеченського батальйону «Північ» Руслана Геремеєва, якого адвокати сім'ї Нємцова вважають «справжнім організатором вбивства».

Як повідомлялося, 29 червня колегія присяжних визнала колишнього офіцера батальйону МВС «Північ» Заура Дадаєва і чотирьох його спільників винними у вбивстві Нємцова.

Всі обвинувачені в суді заявили про свою невинуватість. Свої перші свідчення, в яких вони зізнавалися у вбивстві, пояснили тиском.

Нємцов був убитий в центрі Москви на Великому Москворецькому мосту пізно увечері 27 лютого 2015 року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: