Філарет на Покрову помолиться за захисників Батьківщини та за визволення полонених

Філарет помолиться за визволення полонених та за українських бійців

У п’ятницю Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет о 13.00 на Софійській площі Києва прочитає акафіст до Покрову Пресвятої Богородиці

14 жовтня 2016 року в день свята Покрови Божої Матері, що є й Днем захисника України, Предстоятель Української Православної Церкви Київського Патріархату Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет о 13.00 на Софійській площі Києва прочитає акафіст до Покрову Пресвятої Богородиці.

Про це повідомляє прес-служба УПЦ Київського патріархату.

«Предстоятель Київського Патріархату помолиться за визволення полонених, за захисників нашої Батьківщини, а також за те, щоб Господь визволив Батьківщину від нашестя чужинців і подав українському народові мир і Своє благословення», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, нещодавно український Патріарх в свої 87 років відвідав лінію фронту. 7 жовтня Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет відвідав українських військовослужбовців у зоні АТО. Святійшого владику супроводжував митрополит Переяслав-Хмельницький і Білоцерківський Епіфаній. Очільник Української Церкви провів ряд зустрічей у Слов'янську, Краматорську, Артемівську, Костянтинівці, Часовому Яру.

Як відомо, мала батьківщина Патріарха – село Благодатне, Амвросіївського району – сьогодні знаходиться на окупованій території.