Український Патріарх в свої 87 років відвідав лінію фронту

Український Патріарх в свої 87 років відвідав лінію фронту
Мала батьківщина Патріарха – село Благодатне, Амвросіївського району – сьогодні знаходиться на окупованій території

Очільник Української Церкви провів ряд зустрічей у Слов'янську, Краматорську, Артемівську, Костянтинівці, Часовому Яру

7 жовтня 2016 р. Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет відвідав українських військовослужбовців у зоні АТО. Святійшого владику супроводжував митрополит Переяслав-Хмельницький і Білоцерківський Епіфаній. Очільник Української Церкви провів ряд зустрічей у Слов'янську, Краматорську, Артемівську, Костянтинівці, Часовому Яру.
Про це повідомив у Facebook адміністратор офіційного сайту Михайлівського Золотоверхого монастиря Іван Сидор.
«Святійший владика мав зустріч з Першим заступником командувача Збройних Сил України, генералом Русланом Хомчаком, губернатуром Донецької області Павлом Жебрівським, мером Краматорська Андрієм Панковим та іншими високопосадовцями. Молитва і щире спілкування з патріархом підняли і без того високий бойовий дух українських захисників. Повірте, хлопці свідомі свого призначення, своєї місії», - написав він.


«Кожен бачив, з якою енергією і запалом Патріарх Філарет підтримував українських військових. Його повага, любов і жертовність до наших захисників зрозуміла, адже батько патріарха загинув на фронті в часи II Світової війни, крім цього патріарх родом із Донеччини і сьогодні він стояв на рідних землях», - додав Іван Сидор.
Також про візит Патріарха повідомив голова Донецької військово-цивільної обласної адміністрації Павло Жебрівський.
«Велика несподіванка! Ввечері до нас завітав Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет. Дивовижної сили чоловік. Я захоплююся його мудрістю та світлістю думки. Чоловік молитви і дії. Без малого 88-літній Патріарх приїхав на лінію фронту підтримати свою паству. Це ще збільшує повагу до цього світлого чоловіка. Патріарх відвідав військових, зустрівся із командувачем АТО, благословив наших воїнів на святу справу захисту України», - написав він.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: