Генпрокурорка дорікнула активістам, які вимагали її відставки

Напис «Тут живе подруга вбивць Гандзюк» біля будинку генпрокурорки Ірини Венедіктової, який зробили активісти, вимагаючи її відставки
Фото: Богдан Кутєпов/hromadske

Венедіктова прокоментувала акцію протесту біля її будинку

Генпрокурорка Ірина Венедіктова не вважає правозахисниками активістів, які влаштували акцію протесту проти завершення розслідування справи про вбивство Катерини Гандзюк.

Про це Венедіктова написала у Facebook.

«Правозахисники не приходять волати на дитячі майданчики, не плюють в пісочниці, не лякають пенсіонерів… Правозахисники - це зовсім про інше», - зазначила вона.

При цьому генпрокурор дорікнула активістам, які не довіряють слідству, а також прокуратурі та суду.

«Є тільки власне бачення як має бути… 55 томів справи - не цікавить. Ви хочете правди? - Почався процес ознайомлення з матеріалами слідства», - резюмувала Венедіктова.

Як повідомлялося, увечері 27 квітня ініціативна група «Хто замовив Катю Гадзюк?» провела акцію протесту проти рішення про завершення розслідування справи про вбивство активістки.

Зокрема, кілька десятків учасників акції встановили портативну колонку та скандували «Венедіктова, виходь!» під будинком у центрі Києва, в якому, за словами активістів, мешкає генпрокурор.

Нагадаємо, Печерський районний суд міста Києва залишив під вартою на два місяці підозрюваного в організації нападу на херсонську активістку Катерину Гандзюк Олексія Левіна. 

Сьогодні, 27 квітня, в СБУ заявили, що завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою Мангера та помічника-консультанта депутата цієї ж ради Олексія Левіна в організації нападу на Катерину Гандзюк.

Як повідомлялось, один із підозрюваних в організації вбивства активістки Катерини Гандзюк, помічник екснардепа Миколи Паламарчука Ігор Павловський пішов на угоду зі слідством.