Активісти під Офісом президента вимагають відставки генпрокурорки

Активісти під Офісом президента вимагають відставки генпрокурорки
Активісти під Офісом президента вимагають відставки генпрокурорки

Активісти заявили, що офіс Венедіктової готується оголосити про «злиття» справи Гандзюк

Під Офісом президента України активісти ініціативи «Хто замовив Катю Гандзюк?» влаштували акцію протесту, вимагають пояснень від Володимира Зеленського та звільнення генпрокурорки Ірини Венедіктової через завершення досудового слідства у справі Катерини Гандзюк.

Про це повідомляє hrоmadske.

Учасники акції заявляють, що завершення досудового слідства є передчасним, адже прокуратура та СБУ мають ще 3 місяці.

На думку активістів, це свідчить про «злиття справи» новою генеральною прокуроркою Іриною Венедиктовою та грає на користь стороні захисту, оскільки останні зможуть заявляти про недостатню кількість доказів.

Адвокатка родини вбитої Катерини Гандзюк під Офісом президента долучилася до вимоги звільнити Ірину Венедиктову з посади генпрокурорки. Вона вважає, що прокуратура діє в інтересах підозрюваних Мангера та Левіна

Доброволець і активіст Сергій Філімонов пояснив причини протесту через завершення розслідування проти Мангера та Левіна, підозрюваних у справі про вбивство Катерини Гандзюк.

На думку активіста, прокуратура не використала три місяці, за які могла посилити доказову базу.

До мітингарів згодом вийшли речниця президента України Юлія Мендель та прокурор у справі Андрій Сенюк. Мендель запевнила, що почула, чим не задоволені активісти та додала, що реакції від президента ще немає.

Згодом до активістів вийшов і заступник генпрокурорки Олексій Симоненко, який наразі відповідальний за справу Катерини Гандзюк.

Він сказав, що нові докази у справі відсутні, відтак справу передали до суду. Водночас тих, що вже здобули, на його думку, достатньо. Також Симоненко каже, що прокуратура розрахувала час так, щоб захист підозрюваних встиг ознайомитися з матеріалами справи, яких є понад 50 томів.

Після завершення акції під ОП активісти також пішли під помешкання генпрокурорки Ірини Венедіктової.

Нагадаємо, Печерський районний суд міста Києва залишив під вартою на два місяці підозрюваного в організації нападу на херсонську активістку Катерину Гандзюк Олексія Левіна. 

Сьогодні, 27 квітня, в СБУ заявили, що завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою Мангера та помічника-консультанта депутата цієї ж ради Олексія Левіна в організації нападу на Катерину Гандзюк.

Як повідомлялось, один із підозрюваних в організації вбивства активістки Катерини Гандзюк, помічник екснардепа Миколи Паламарчука Ігор Павловський пішов на угоду зі слідством.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: