Справа Гандзюк: суд продовжив запобіжний захід Левіну

Справа Гандзюк: суд продовжив запобіжний захід Левіну
Олексія Левіна затримали на території Болгарії 24 січня, його особу вдалося встановили лише за відбитками пальців, оскільки він змінив зовнішність

Суд залишив Олексія Левіна під вартою ще на два місяці

Печерський районний суд міста Києва залишив під вартою на два місяці підозрюваного в організації нападу на херсонську активістку Катерину Гандзюк Олексія Левіна. Про це повідомляє «Громадське».

Прокурори просили продовжити запобіжний захід Левіну, тому що потрібно провести слідчі дії і ризики втечі. Однак адвокати просили обрати альтернативну запобіжний захід, зазначивши, що підозріння безпідставне і ризики недоведені.

Нагадаємо, раніше Печерський районний суд Києва заарештував Левіна до 2 квітня без альтернативи застави.

Нагадаємо, 16 березня була завершена екстрадиція Олексія Левіна, якого підозрюють в організації нападу на Катерину Гандзюк, з Болгарії. Співробітниками Нацбюро Інтерполу в установленому порядку він був доставлений та переданий співробітникам Служби безпеки України та Офісу генерального прокурора.

Як повідомлялося, 11 березня Апеляційний суд м. Бургас (Республіка Болгарія) залишив у силі рішення суду першої інстанції про видачу Україні для притягнення до кримінальної відповідальності Левіна, який підозрюється у причетності до нападу на громадську активістку Катерину Гандзюк.

Як розповідали раніше у ЗМІ співробітники слідчого управління СБУ, Левін, на їхню думку, це ключова фігура, яка пов'язує виконавців («групу Торбіна») і замовників. Саме він підозрюється в організації цього злочину, підбурюванні Торбіна до його виконання, наданні інформації, зокрема, щодо місця проживання Гандзюк тощо.

Суд у Болгарії 21 лютого ухвалив рішення про екстрадицію в Україну Олексія Москаленка (Левіна). Той подав скаргу на рішення суду в Болгарії про його екстрадицію в Україну.

Левіна затримали на території Болгарії 24 січня. Особу його встановили за відбитками пальців, оскільки він змінив зовнішність.

Болгарський суд заарештував підозрюваного на 40 діб.

Активістку Катерину Гандзюк 31 липня 2018 року облили сірчаною кислотою біля під’їзду її будинку в Херсоні.
Опіками було уражено 40% тіла жінки.
Гандзюк перенесла кілька операцій, але 4 листопада того ж року померла.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: