Геращенко розказала, як їй дзвонили «помічники Москалькової»

Ірина Геращенко

За словами Геращенко, українська сторона чекає від Москалькової офіційних вибачень перед Денісовою

Невідомі «помічники» російського омбудсмена Тетяни Москалькової у вівторок, 3 липня, намагалися поговорити по телефону з першим віце-спікером Верховної Ради Іриною Геращенко.

Про це Геращенко повідомила на своїй сторінці в Facebook.

«Сьогодні до моєї приймальні зателефонували з російського номеру, представилися моїм секретарям.... Кірой, помічником, омбудсвумен Москалькової, мовляв «Татьяна Николаевна через 5 минут хочет поговорить с вами о вашем заявлении по заключенным». Звичайно, я впевнена, що це були фсбшні пранкери…» - написала Геращенко.

Вона каже, що передала секретарям, «аби ті передали «Москальковій», що вона веде сесію, й порадила через секретарів «Москальковій» спілкуватися з українською омбудсвумен.

«Хоча й з Москальковою «через 5 минут» я б, звичайно, не говорила», - підкреслила перший віце-спікер.

При цьому вона зауважила, що українська сторона чекає від Москалькової офіційних вибачень перед Денісовою «за відверто хамську поведінку, не гідну інституту омбудсмена».

«Коли її джип ледь не збив пані Людмилу, а «бояриня Москалькова» навіть не вийшла привітатися, й зробила все, аби зірвати домовленості президентів. Тому, панове пранкери чи секретарки Кіри, передайте пані Москальковій, що їй варто якнайшвидше вибачитися перед українською омбудсвумен», - написала Геращенко.

Також вона зазначила, що Україна чекає офіційної реакції РФ щодо української ініціативи передати 23 злочинців чи підозрюваних в злочинах задля звільнення українців.

«Третє: українська влада працює в тісній координації: АП, МВС, я, офіс омбудсвумен, тому не варто нас розводити, не вдасться», - підкреслила перший віце-спікер.

Нагадаємо, раніше Геращенко озвучила список громадян Росії, які засуджені в Україні за підготовку терактів чи участь у військових діях, і яких пропонують обміняти на українських політв'язнів.