Глава фракції БПП розказав історію свого першого мільйона

Ігор Гринів

Ігор Гринів розповів, що заробив серйозні гроші, не будучи ще депутатом

Керівник фракції БПП у Верховній Раді Ігор Гринів в інтерв’ю «Главкому» розповів, де він заробив чималі гроші, адже все життя працював на держслужбі чи був депутатом.

«Я ніколи не казав, що живу в наметі і мені там добре. Я виріс у досить відомій родині, не в скруті. Найбільш плідний – в матеріальному сенсі – період мого життя був десь з 1994-го по 2001 роки. Я не був депутатом і зміг заробити досить серйозні кошти. Придбати на них квартиру, в якій ми з родиною довго жили», – повідомив нардеп.

Свій перший мільйон, запевняє Гринів, він заробив «головою».

«Я – юрист із досвідом політика, соціолог. У ці роки консультантів такого рівня було дуже мало. Я дійсно був стратегічним консультантом у багатьох кампаніях – блоку «Наша Україна», Віктора Ющенка, Віталія Кличка, Петра Порошенка. Але це вже після 2001 року і мова ніколи не йшла про гонорари. Моїми клієнтами були найвідоміші іноземні компанії, які прийшли з інвестиціями в Україну, багато вітчизняних промислових та фінансових гігантів», – розповів Гринів.

За його словами, політика може бути цікавою в тій точці, коли вона перетинається зі шляхом країни. Коли виникає ситуація, з’являється політик-лідер, з’являється можливість для змін.

«Тоді я працюю з таким політиком. Це чиста філософія. Я вам подарую Сунь-Цзи у перекладі українською. Вам стане зрозуміліше, про що я кажу. А з 2002 року я знову повернувся в парламент і досі не впевнений, що вчинив правильно», – зауважив Гринів.

Нагадаємо, в понеділок голова фракції БПП у Верховній Раді Ігор Гринів приніс до парламенту стародруки, які зазначив у е-декларації, – фрагмент Острозької Біблії та «Апостол».