Google News заблокував новини російського агентства за пропаганду

ФАН назвало дії Google News «актом політичної цензури

Сервіс Google News припинив видавати новини російського Федерального агентства новин, яке пов'язують з так званою «фабрикою тролів» - організацією пропагандистських фейків

Про це повідомляє «Медуза».

ФАН назвало дії Google News «актом політичної цензури, що вигідна уряду США, здійсненим із метою обмеження поширення інформації про боротьбу з міжнародним терроризмом».

У ФАН заявляють, що краще за інших видань висвітлюють конфлікт у Сирії, зокрема, дії сирійської урядової армії та російських військ проти терористичних угруповань.

Агентство планує оскаржувати рішення Google News у суді, антимонопольній службі та «інших контролюючих органах».

Раніше засновник корпорації Facebook і творець однойменної соціальної мережі Марк Цукерберг заявив, що передасть конгресу США інформацію по так званій «справі про російське втручання» в американські вибори президента в 2016 році.

Цукерберг повідомив, що співпрацює з владою США, а також не хоче, щоб «хтось використовував соцмережу для підриву демократії».

Раніше повідомлялось, що американський спецпрокурор Роберт Мюллер отримав ордер на пошук нових даних щодо продажу рекламних оголошеньу Facebook у рамках розслідування про можливе втручання Росії у вибори президента США.

Також Google вперше виявила факти експлуатування російськими операторами платформи компанії для впливу на президентські вибори США 2016 року.