Google виявила втручання Росії у вибори в США

Google виявила втручання Росії у вибори в США

За інформацією джерел, зокрема, було виявлено, що російські агенти витратили десятки тисяч доларів на рекламу, яка мала на меті розповсюдження дезінформації на багатьох платформах Google

Google вперше виявила факти експлуатування російськими операторами платформи компанії для впливу на президентські вибори США 2016 року.

Про це пише The Washington Post.

Компанія виявила, що десятки тисяч доларів було витрачено на рекламу російських агентів, які мали на меті розповсюдження дезінформації в багатьох продуктах Google, включно з YouTube, а також рекламу, пов'язану з пошуком Google, Gmail та рекламною мережею DoubleClick.

Як пише видання, відкриття Google також є значним, оскільки оголошення, здається, не з тієї ж «кремлівської ферми тролів», яка купила рекламу на Facebook - це ознака того, що зусилля Росії по дезінформації в мережі можуть бути набагато ширшою проблемою, ніж вважалося досі.

Google раніше принизив проблему втручання Росії на свої платформи. Минулого місяця прес-секретар Google Андреа Фавілл заявила The Washington Post, що компанія «постійно стежить за зловживаннями або порушеннями нашої політики, і ми не бачимо жодних доказів того, що подібна рекламна кампанія була запущена на наших платформах».

Проте Google запустив власне розслідування цього питання, оскільки Конгрес змусив технологічні компанії визначити, як російські оператори використовували соціальні медіа, інтернет-рекламу і інші цифрові інструменти, щоб вплинути на президентські вибори 2016 року.

Раніше засновник корпорації Facebook і творець однойменної соціальної мережі Марк Цукерберг заявив, що передасть конгресу США інформацію по так званій «справі про російське втручання» в американські вибори президента в 2016 році.

Цукерберг повідомив, що співпрацює з владою США, а також не хоче, щоб «хтось використовував соцмережу для підриву демократії».

Раніше повідомлялось, що американський спецпрокурор Роберт Мюллер отримав ордер на пошук нових даних щодо продажу рекламних оголошеньу Facebook у рамках розслідування про можливе втручання Росії у вибори президента США.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: