Google News заблокував новини російського агентства за пропаганду

Google News заблокував новини російського агентства за пропаганду

ФАН назвало дії Google News «актом політичної цензури

Сервіс Google News припинив видавати новини російського Федерального агентства новин, яке пов'язують з так званою «фабрикою тролів» - організацією пропагандистських фейків

Про це повідомляє «Медуза».

ФАН назвало дії Google News «актом політичної цензури, що вигідна уряду США, здійсненим із метою обмеження поширення інформації про боротьбу з міжнародним терроризмом».

У ФАН заявляють, що краще за інших видань висвітлюють конфлікт у Сирії, зокрема, дії сирійської урядової армії та російських військ проти терористичних угруповань.

Агентство планує оскаржувати рішення Google News у суді, антимонопольній службі та «інших контролюючих органах».

Раніше засновник корпорації Facebook і творець однойменної соціальної мережі Марк Цукерберг заявив, що передасть конгресу США інформацію по так званій «справі про російське втручання» в американські вибори президента в 2016 році.

Цукерберг повідомив, що співпрацює з владою США, а також не хоче, щоб «хтось використовував соцмережу для підриву демократії».

Раніше повідомлялось, що американський спецпрокурор Роберт Мюллер отримав ордер на пошук нових даних щодо продажу рекламних оголошеньу Facebook у рамках розслідування про можливе втручання Росії у вибори президента США.

Також Google вперше виявила факти експлуатування російськими операторами платформи компанії для впливу на президентські вибори США 2016 року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: