Грач розповів, як севастопольці вимагають від окупантів більшої поваги

Колишній нардеп розповів, чому кримчани постійно «випендрюються»

Колишній депутат Верховної Ради від Компартії та екс-голова Верховної Ради Криму Леонід Грач, який зараз мешкає на півострові, в інтерв’ю «Главкому»розповів, що Крим, це такий складний регіон, який «випендрювався» ще за часів України і тепер вимагає від окупантів ще більшої поваги.

«В Криму є достатньо серйозний прошарок – десь 20 з гаком відсотків – українців за національністю. До того ж у Криму залишилися родинні, дружні зв’язки з тими, хто живе сьогодні на території України. У кримчан є своє ставлення до керівництва України, але немає негативного ставлення до українського народу, - вважає Грач.
«У нас у Конституції Криму записано три офіційні мови, і треба, відштовхуючись від цього, вести політику. Крим – це таке перехрестя, яке завжди буде детонувати і не зможе підлаштуватися під якісь одні граблі. Це досить автономний по духу регіон, і в Україні він так само «випендрювався». Кримчани розуміють, що півострів є геополітично і військово-стратегічно важливим. І севастопольці рвуть тільняшку у себе на грудях, бо розуміють, що таке база флоту, пам’ятають свою історію і хочуть до себе більшої поваги, ніж сьогодні», - заявив колишній нардеп від Криму.