Європарламент підготував резолюцію на підтримку кримських політв’язнів - Чийгоза, Умерова та Семени

Європарламент 

Резолюція буде розглядатися у рамках засідання Європарламенту, присвяченому порушенню прав людини, демократії та верховенства права

В Європарламенті відбудуться дебати та буде проголосована резолюція на підтримку лідерів кримськотатарського народу, які нині переслідуються окупаційним російським режимом у Криму.

Відповідне питання включено для обговорення та голосування на пленарній сесії законодавчого органу ЄС у четвер, 5 жовтня, повідомляє Укрінформ.

«Справи лідерів кримських татар Ахтема Чийгоза, Ільмі Умерова та журналіста Миколи Семени», - таку назву має проект резолюції, що буде розглядатися у рамках засідання Європарламенту, присвяченому порушенню прав людини, демократії та верховенства права.
Нагадаємо, 27 вересня підконтрольний Кремлю Сімферопольський районний суд виніс вирок у справі Ільмі УмероваУмерову призначено покарання у вигляді двох років колонії-поселення.
11 вересня відбувся суд над Ахтемом Чийгозом, якого російські окупанти засудили до 8 років позбавлення волі.
22 вересня, підконтрольний Кремлю Залізничний районний суд Сімферополя оголосив вирок кримському журналісту Миколі Семені.

Читайте також статті: 

Микола Семена: Сьогодні Росія винесла вирок усім своїм журналістам

Микола Семена: Життя кримчан стало складним і незрозумілим. Вони дуже потребують адекватної інформації