Окупаційний суд дав Чийгозу вісім років колонії суворого режиму

Окупаційний суд дав Чийгозу вісім років колонії суворого режиму
Ахтем Чийгоз

Заступнику голови Меджлісу російський суд дав вісім років в'язниці

Російський суд в Криму присудив кримському татарину, заступникові голови Меджлісу Ахтему Чийгозу вісім років колонії суворого режиму. Про це в Twitter повідомив адвокат Микола Полозов.

1476887944_01

«Сьогодні російський суд в Криму визнав Ахтема Чийгоза громадянином України і виписав йому 8 років колонії суворого режиму», - написав він.

Чийгоза було затримано в січні 2015 року за участь у мітингу на підтримку територіальної цілісності України перед будівлею Верховної Ради Криму 26 лютого 2014 року. Тоді мітингувальникам протистояли проросійські активісти. Російська окупаційна влада звинувачує Чийгоза в організації масових заворушень.

Справу Чийгоза російський суд розглядає в рамках «справи 26 лютого» після того як суд на закритому засіданні розділив цю справу на два: окремо - щодо Чийгоза і окремо щодо інших фігурантів процесу - Алі Асанова і Мустафи Дегерменджі.

22 червня підконтрольний Кремлю так званий «Верховний суд Криму» до 8 жовтня продовжив термін арешту Чийгоза. 1 серпня завершилося судове слідство у справі Чийгоза.

7 серпня прокуратура запросила для Чийгоза покарання у вигляді позбавлення волі на строк вісім років із відбуванням покарання в колонії загального режиму.

У вересні адковат Чийгоза Микола Полозов зайвив, що його підзахисний не має й тіні страху перед оголошенням вироку.

Читайте також інтерв’ю «Главкома»: Керівник Кримської правозахисної групи Ольга Скрипник: Умови у кримських СІЗО наближаються до тортур

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: