Кінець «Ямайки»: ліберали вийшли з переговорів про формування коаліції в Німеччині

Крістіан Лінднер зірвав переговори, які тривали чотири тижні

«Краще не керувати країною, ніж керувати неправильно», заявив голова «Вільної демократичної партії»

Переговори про створення нової урядової коаліції в Німеччині (так звана Ямайка) було перервано, оскільки з них вийшла «Вільна демократична партія».

Про це повідомив її голова Крістіан Лінднер, інформує Deutsche Welle.

«Ми були б змушені відмовитися від наших основних принципів і від усього, до чого ми прагнули довгі роки. Ми не будемо підводити наших виборців, підтримуючи політичний курс, у який ми не віримо», - йдеться в повідомленні партії в Twitter.

Лінднер пояснив зрив консультацій «відсутністю довіри» між партнерами, за його словами, сторонам не вдалося дійти згоди щодо модернізації країни.

[TWITTER]

[/TWITTER]

«Краще не керувати країною, ніж керувати неправильно. Сьогодні, після тижнів переговорів, ми маємо перед собою список безлічі протиріч, відкритих питань та конфліктів цілей», - підкреслив він, назвавши протиріччя між своєю партією та ХДС і ХСС нездоланними.

Представники «зелених» розкритикували відмову лібералів від продовження переговорів.

«Він (Лінднер, - ред.) обрав вид популістської агітації замість державної політичної відповідальності», - написав у Twitter представник партії Райнхард Бютікофер.

Переговори між Християнсько-демократичним союзом, Християнсько-соціальним союзом, «зеленими» і «Вільною демократичною партією» зі створення коаліції, попередньо названої «Ямайкою», тривали близько чотирьох тижнів.

У неділю стало відомо, що Німеччині «світять» перевибори Бундестагу, якщо не буде створено коаліцію.

Християнсько-демократичним союз може також спробувати домовитися про поновлення роботи «великої коаліції» з Соціал-демократичною партією Німеччини, яка здобула другий результат на виборах до Бундестагу. Однак це малоймовірно, оскільки раніше лідер соціал-демократів Мартін Шульц неодноразово заявляв, що його партія не зацікавлена в створенні «великої коаліції» та йде в опозицію.