Німеччині «світять» перевибори Бундестагу, якщо не буде створено коаліцію

Німеччині «світять» перевибори Бундестагу, якщо не буде створено коаліцію

Переговори про створення коаліції тривали чотири тижні, але вони поки безрезультатні

Попередні переговори щодо створення коаліції в німецькому Бундестазі добігають кінця. Політичні партії Християнсько-демократичний союз (ХДС), Християнсько-соціальний союз (ХСС), Зелені та Вільна демократична партія (ВДП) мають дійти згоди щодо утворення так званої коаліції «Ямайка» до вечора неділі, 19 листопада.

«Всім учасникам ясно, що ми повинні завершити все це до неділі, 18:00», - заявив віце-президент ВДП Вольфґанґ Кубіцкі.

Переговори тривали чотири тижні, однак між їхніми учасниками все ще залишається багато розходжень, зокрема щодо відмови від вугілля та міграційної політики. Один з очільників ХСС Александер Добріндт (Alexander Dobrindt) заявив, що ситуація є «складною». Його партія готова до участі в коаліції, проте «не за будь-яку ціну».

Якщо попередні переговори завершаться успішно, розпочнеться формальна фаза переговорів. Ця фаза буде присвячена вже безпосередньо розподілу посад в уряді між партіями-членами коаліції. У разі ж провалу "зондувальних" переговорів у Німеччині можливі перевибори.

ХДС може також спробувати домовитися про поновлення роботи «великої коаліції» з Соціал-демократичною партією Німеччини, яка здобула другий результат на виборах до Бундестагу. Однак це малоймовірно, оскільки раніше лідер соціал-демократів Мартін Шульц неодноразово заявляв, що його партія не зацікавлена в створенні «великої коаліції» та йде в опозицію.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: