Кінець «Ямайки»: ліберали вийшли з переговорів про формування коаліції в Німеччині

Кінець «Ямайки»: ліберали вийшли з переговорів про формування коаліції в Німеччині
Крістіан Лінднер зірвав переговори, які тривали чотири тижні

«Краще не керувати країною, ніж керувати неправильно», заявив голова «Вільної демократичної партії»

Переговори про створення нової урядової коаліції в Німеччині (так звана Ямайка) було перервано, оскільки з них вийшла «Вільна демократична партія».

Про це повідомив її голова Крістіан Лінднер, інформує Deutsche Welle.

«Ми були б змушені відмовитися від наших основних принципів і від усього, до чого ми прагнули довгі роки. Ми не будемо підводити наших виборців, підтримуючи політичний курс, у який ми не віримо», - йдеться в повідомленні партії в Twitter.

Лінднер пояснив зрив консультацій «відсутністю довіри» між партнерами, за його словами, сторонам не вдалося дійти згоди щодо модернізації країни.

«Краще не керувати країною, ніж керувати неправильно. Сьогодні, після тижнів переговорів, ми маємо перед собою список безлічі протиріч, відкритих питань та конфліктів цілей», - підкреслив він, назвавши протиріччя між своєю партією та ХДС і ХСС нездоланними.

Представники «зелених» розкритикували відмову лібералів від продовження переговорів.

«Він (Лінднер, - ред.) обрав вид популістської агітації замість державної політичної відповідальності», - написав у Twitter представник партії Райнхард Бютікофер.

Переговори між Християнсько-демократичним союзом, Християнсько-соціальним союзом, «зеленими» і «Вільною демократичною партією» зі створення коаліції, попередньо названої «Ямайкою», тривали близько чотирьох тижнів.

У неділю стало відомо, що Німеччині «світять» перевибори Бундестагу, якщо не буде створено коаліцію.

Християнсько-демократичним союз може також спробувати домовитися про поновлення роботи «великої коаліції» з Соціал-демократичною партією Німеччини, яка здобула другий результат на виборах до Бундестагу. Однак це малоймовірно, оскільки раніше лідер соціал-демократів Мартін Шульц неодноразово заявляв, що його партія не зацікавлена в створенні «великої коаліції» та йде в опозицію.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: